FHMZ

Vremenska prognoza u BiH: Preteženo oblačno vrijeme, na jugu zemlje i do 20 stepeni

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se na jugu

Slično vrijeme i u naredna dva dana. Ilustracija

A. Ka.

10.11.2021

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.


U kotlinskim dijelovima moguća je i magla

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je i magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U četvrtak u našoj zemlji umjreno pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Niska oblačnost

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U petak u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.