NEGIRALI PISANJA

Ministarstvo odbrane i MUP RS-a: Nije bilo pretresa u Rajlovcu, niti je u kasarni uhapšen vojnik

Nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovo nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, saopćilo Ministarstvo odbrane BiH

Nije bilo pretresa u Rajlovcu. Ilustracija

Fu. M.

10.11.2021

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske nisu vršili nikakve pretrese na području Rajlovca kod Sarajeva, niti su pripadnici Žandarmerije bili angažovani na lišenju slobode pripadnika Oružanih snaga BiH u kasarni na toj lokaciji, kako su to objavili pojedini mediji, saopštio je MUP.

- MUP Republike Srpske poziva medije koji su objavili ove netačne informacije da poštuju novinarski kodeks, da istinito i objektivno informišu građane, što je i osnovni postulat novinarstva, te da u skladu sa tim principom objave ovaj demanti - navedeno je u saopćenju.

O ovom događaju oglasili su se i iz Ministarstva odbrane BiH. 

- Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Policijske stanice Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP) Oružanih snaga BiH, u utorak 9. novembra 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog krivičnog djela - teško razbojništvo, na području Zvornika.

U kontaktu nadležnih organa VP OS BiH i odgovornih u PS Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PS Vlasenica dođe u kasarnu "Rajlovac" te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH.

Istoga dana, , te im je saopšteno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku stanicu Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku - navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.

Dodano je da je danas u 9 sati, A.Č. se dobrovoljno javio u PS Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti.

- Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovo nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju kasarne „Rajlovac“ - naveli su iz Ministarstva odbrane BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.