SANJA VULIĆ IZ DOBOJA

Zastupnica poznata po izjavi "Dodik je za mene bog", komentirala ukidanje presude Sakibu Mahmuljinu

SDA u svojim rukama posjeduje sve poluge BiH pravosuđa koje funkcioniše po principu "kadije koje tuže i sude", kaže Vulić

Vulić dala svoje viđenje situacije. Avaz

Piše: E. T. / Srna

10.11.2021

Odluka Apelacionog vijeća Suda BiH da poništi prvostepenu presudu Sakibu Mamuljinu digla je RS na noge. Skoro da nema zvaničnika, a naročito vladajućeg SNSD-a koji nije reagirao na ovu Odluku. 

Među njima je i Sanja Vulić, zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- SDA u svojim rukama posjeduje sve poluge BiH pravosuđa koje funkcioniše po principu "kadije koje tuže i sude". Zemlja u kojoj suza Srpkinje za sinom ne znači ništa, dok suza Bošnjakinje je blago, i nije zemlja koja zaslužuje da postoji - rekla je Vulićka. 

Ona je rekla "da duboko vjeruje u pravdu, te da će kad-tad istina i pravda izaći na vidjelo, ali je upitala "da li prilikom ovakvih presuda sudije i tužioci imaju bar malo savjesti", piše Srna. 

- Jedina istina je da su srpske žrtve omalovažavane. U perspektivnim zemljama svi narodi se podjednako poštuju, kao i njihove žrtve. BiH je protektorat u kome političko Sarajevo teži ka apsolutnoj islamizaciji i centralizovanoj BiH, kako je to sinu, po Islamskoj deklaraciji otac u amanet i ostavio - kazala je zastupnica poznata po izjavi da je Dodik za nju Bog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.