FHMZ

Vremenska prognoza u BiH: I danas oblačno, magla po kotlinama i uz riječne tokove

Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini

Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini Oblačno vrijeme i u naredna dva dana. Ilustracija

A. Ka.

11.11.2021

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini.


Slab vjetar

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni.

U petak u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Naoblačenje i padavine

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U subotu u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krajem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.