KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Učestali odroni, savjetuje se oprezna vožnja

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Opasnost od odrona. Ilustracija

A. Ka.

11.11.2021

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Visokog, Kaknja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu

- Skrećemo pažnju na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Isti režim saobraćaje na snazi je i na dionici A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).

Obustavljen saobraćaj

I danas će, zbog asfaltiranja, u vremenu od 8 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bužim - Bosanska Otoka. Za vrijeme obustave putnička vozila saobraćaju lokalnom obilaznicom (Jezerski - Mahmića most), dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac Otoka - Ljusna - Križ - Bužim.

Obustava saobraćaja zbog asfaltiranja u vremenu od 8 do 18:30 sati danas će biti i na putnom pravcu Krupac - Igman (Krupac - raskrsnica za Trnovo).

Na magistralnom putu Sarajevo - Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog oštećenja kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sanacioni radovi

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci - Jablanica - Sjeverovci - Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Želeće), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.