ZBOG POSEBNE SJEDNICE NSRS

Crnadak: Cvijanović i Dodik su se prepali i sakrili u mišiju rupu

Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj, kazao je Crnadak

N. Aj.

Igor Crnadak

Foto: Arhiv


Odustajanje od održavanja posebne sjednice Narodne skupštine RS, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički je čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti Vojsku RS i brojne druge nadležnosti. Retorika im je bila takva kao da su planirali sljedeće sedmice i da postroje vojsku ispred NSRS, a umjesto toga dobili smo povlačenje, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak nakon današnje sjednice Kolegijuma Narodne skupštine RS.

Smiješno je

Crnadak kaže da obrazloženje što neće biti održana posebna sjednica vrijeđa zdrav razum

- Obrazloženje da se Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne mogu dogovoriti oko termina, nakon što već sedmicama u medijima najavljuju termin održavanja sjednice, zaista je smiješno. Jasno je da su se prepali i po ko zna koji put sakrili u mišiju rupu - kaže Crnadak.

Epilog svega

On ističe da je današnja sjednica Kolegijuma razotkrila jad i čemer politike SNSD-a i njihove koalicije i da nakon današnjeg dana niko ne može vjerovati ni SNSD-u, ni institucijama na čijem su oni čelu.

- Na zadnjem sastanku vladajuće koalicije čvrsto je dogovoreno da se posebna sjednica za, kako su najavljivali, vraćanje nadležnosti RS mora održati naredne sedmice. Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj. Podsjetit ću, također, da je prvobitno bilo najavljeno da ćemo u NSRS ići na usvajanje preko stotinu zakona, zatim smo dobili četiri informacije sa nekoliko zaključaka, da bi epilog svega bio još jedno odustajanje - istakao je Crnadak.

Više o temi Igor Crnadak

POTPREDSJEDNIK PDP-A
Crnadak prijavio Dodika zbog prijetnji
NA VRH

Podijeli članak na