PRENOSIMO

Čitatelji poslali snimak: Kamion firme "Tehnogas", upletene u aferu "Kiseonik", dovezao boce kisika na UKC RS?

Također, nije poznato kada je snimak nastao, jer portal "Srpskainfo" to ne navodi precizno u svom tekstu

Kamion firme Tehnogas navodno večeras ispred UKC RS. Srpskainfo

E. T. / Srpskainfo

12.11.2021

Kamion firme Tehnogas navodno je večeras stigao ispred Univerzitetskog kliničkog centra RS, kako su portal Srpskainfo javili čitaoci, koji su poslali fotografije i snimak, na kojima se vidi da su dovezene boce, piše ovaj protal. 

Međutim, nakon što je javnost uznemirila afera “Kiseonik”, postavlja se pitanje šta je u njima, s obzirom na to da je firmi “TGT Tehnogas” iz Laktaša zabranjena proizvodnja i promet kiseonika.

Također, nije poznato kada je snimak nastao, jer portal "Srpskainfo" to ne navodi precizno u svom tekstu. Dakle, postoji mogućnost da je snimak nastao ranije, što nije sa sigurnošću utvrđeno. 

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je u javnost iznio tvrdnje da firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog kiseonika, koji se koristi kao lijek. Stanivuković je podnio prijavu tužilaštvu, jer se, kaže, u UKC RS isporučuje kiseonik koji nije prošao kontrole, a posao je povjeren firmi koja ima dozvolu za uvoz tehničkog, ali ne i medicinskog kiseonika.

Nakon što je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zabranila „TNT Tehnogasu“ proizvodnju i promet ovog proizvoda, uz objašnjenje da firma nema dozvolu za ove djelatnosti, u UKC RS stizao je kiseonik koji je isporučivala kompanija Messer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.