SAOPĆENJE PRES-CENTRA

Kravić je otišao jer je, zbog iskazane nesposobnosti, SBB prestao računati na njega

Posebna Kravićeva odgovornost je to što je pokazao apsolutnu nezainteresiranost da se u okviru Opće bolnice napravi izolatorij za Covid pacijente, navode iz SBB-a

Zlatko Kravić. Avaz

Piše: Fu. M.

13.11.2021

Povodom objavljene informacije da je dr. Zlatko Kravić napustio SBB, upoznajemo javnost s činjenicom da je, neposredno uoči Kongresa, nekoliko članova SBB-a upoznato s time da stranka u budućem radu želi ozbiljnu kadrovsku reorganizaciju i da na njih ne računa te neće biti pozvani na Kongres u Mostaru.

Gospodin Kravić, kao direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, uopće nije pokazao menadžersku sposobnost u najtežim trenucima za Sarajevo od rata naovamo.

I pored velikog ohrabrivanja tadašnjeg ministra sigurnosti i predsjednika Koordinacionog odbora za zaštitu i spašavanje BiH Fahrudina Radončića, Kravić nije bio u stanju da od Opće bolnice napravi Covid bolnicu, nije bio u stanju da, s kolegama iz KCUS-a, participira u tzv. liniji kretanja pacijenta, niti je bio u stanju da u bolnici uspostavi urgentni centar koji će raditi 24 sata dnevno tokom cijele sedmice.

Posebna Kravićeva odgovornost je to što je pokazao apsolutnu nezainteresiranost da se u okviru Opće bolnice napravi izolatorij za Covid pacijente. Stavljajući u prvi plan interes građana i oboljelih, a ne svojih poslanika, SBB je, uz pomoć drugih stranaka u Kantonu, sve ove ciljeve ostvario imenovanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice.

Tada je došlo i do prekida komunikacije na relaciji rukovodstvo SBB-a - gospodin Kravić i smatramo dobrim njegovu odluku da više ne bude poslanik naše stranke na federalnom nivou.

Prema tome, Kravić odlazi zbog svoje dokazane nesposobnosti i mi pozdravljamo njegovu odluku da više ne bude član SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.