TREĆI KONGRES SBB-A

Džindić: Vodstvo Radončića SBB-om bit će presudno na stabilizaciji svih prilika u BiH

Džindić je kazao kako se može primijetiti da u svim velikim strankama dolazi do odliva i odlazaka određenih kadrova

Nermin Džindić. M. Smajkić

M. Smajkić

13.11.2021

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić je u izjavi za medije tokom Kongresa SBB-a najprije čestitao predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću na ponovnom izboru.

- Mislim da je u ovom presudnom trenutku za BiH veoma bitno da gospodin Radončić nastavi put predsjedavanja ovom strankom i mislim da će naredni period, koji je ključan za BiH, vodstvo gospodina Radončića SBB-om biti presudno na stabilizaciji, sigurno, svih prilika u BiH - rekao je Džindić.

Upitan o tome kako gleda na trenutnu situaciju u stranci, odnosno to što su SBB napustile određene osobe, poput dr. Kravića, Džindić je kazao kako se može primijetiti da u svim velikim strankama dolazi do odliva i odlazaka određenih kadrova koji nisu zadovoljni svojim statusom unutar stranke.

- To je sasvim logičan i normalan tok. Treba zadržati jezgro stranke, razgovarati s ljudima, pružiti prilike i, naravno, vršiti unutarstranačke reforme kako bi zadržali što veći broj ljudi. To je, ponavljam, normalan put u svakoj stranci, pa i u SBB-u - kazao je Džindić.

Dodao je da će njegov govor koji će uslijediti u suštini sadržavati presjek stanja u industriji u FBiH, prilikama i donesenim zakonima Ministarstva na čijem je čelu. Kako je naveo, to je 15 krucijalnih reformskih zakona, a bit će govora i o uspjesima namjenske industrije, planu restrukturiranja rudnika, novim pravcima, među kojima su i oni koji se odnose na obnovljive izvore energije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.