BRITANSKI AMBASADOR

Metju Fild boravi u Banjoj Luci, sastao se sa Željkom Cvijanović i Nedeljkom Čubrilovićem

Fild je na oba sastanka razgovarao o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovinu i manjem bh. entitetu, s ciljem pronalaska rješenja za istu

Fild i Cvijanović na današnjem sastanku. SRNA

E. Ć.

15.11.2021

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Metju Fild (Matthew Field) danas boravi u posjeti Banjoj Luci, a tamo se sastao s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i predsjednikom NSRS-a Nedeljkom Čubrilovićem.

Fild je na oba sastanka razgovarao o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovinu i manjem bh. entitetu, s ciljem pronalaska rješenja za istu. 

- RS je posvećena dosljednom poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH - kazala je Cvijanović.

Naglašena je važnost intenziviranja političkog dijaloga, s ciljem prevazilaženja izazova i rješavanja prioritetnih pitanja, uvažavajući interese konstitutivnih naroda i građana u Bosni i Hercegovini.


Čubrilović i Fild na sastanku. RTRS

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je britanskom ambasadoru u BiH ukazao na činjenicu da NSRS redovno održava sjednice u skladu s Ustavom BiH.

- Dijalog i dogovor dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda jedina je mogućnost da se riješe otvorena pitanja i ostvari napredak u dostizanju standarda EU - rekao je Čubrilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.