BEOGRAD

Sastanak Vučića i Dodika: Srbija će uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH

Vučić je potvrdio opredjeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača-Bijeljina

Vučić i Dodik: Razgovor o svim aktuelnim pitanjima u regionu. Arhiv

A. Č.

15.11.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o svim aktuelnim pitanjima u regionu i zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska.

Vučić je obećao da će Srbija nastaviti sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvjetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima RS.

Potvrdio je opredjeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača-Bijeljina, saopćeno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Dodik je istakao da je taj projekt od strateškog značaja za Republiku Srpsku i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u BiH, Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, kao i njihovu punu primjenu.

Dodik je podsjetio da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i naglasio da će se RS, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.