STANJE NA CESTAMA

Magla smanjuje vidljivost, na mnogim putevima u toku radovi

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom

Fu. M.

Magla u kotlinama

Foto: Ilustracija


Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Izdvajamo puteve Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar i Bosanski Petrovac-Lanište, kao i pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu . Upozoravamo na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju, navode iz BIHAMK-a. 

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova na asfaltiranju danas od 08 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Više o temi Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost
NA VRH

Podijeli članak na