UČIMO SE DOBROTI

Učenici postavili Hladnjak dobrote kojim nude besplatne obroke

U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, uposleni i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok

Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hranu, uz pažnju na rokove trajanja i čistoću. AGENCIJE

Avaz.ba

16.11.2021

Učenici i uposleni u Gimnaziji Livno pokrenuli su projekt "Hladnjak dobrote" pomoću kojeg će svojim sugrađanima u potrebi osiguravati besplatan obrok.

U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, uposleni i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok.

Prema njihovim uputama, ljudi dobre volje u hladnjaku će za one kojima je potrebno, ostavljati namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu, dok će se suha hrana ostavljati na police pored hladnjaka. Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hranu, uz pažnju na rokove trajanja i čistoću.

Direktorica Gimnazije u Livnu  Sanela Popović kazala je Feni kako je cilj ovog projekta osigurati dostojanstven obrok svima u potrebi.

 Naglasila je kako se ovim projektom nastoji pobuditi zajednica na intenzivnu brigu o sugrađanima u potrebi, i to na dostojanstven način uz slogan - ne pitam, ne molim, uzmem, a kad budem mogao i sam napunim hladnjak.

- U ovom hladnjaku dobrote, rekla bih, kućici dobrote, jest slika našega svjetonazora, ljubavi, nutrine. Neka ta slika bude najbolja, neka nam svima održavanje hladnjaka punim, urednim i primjerenim bude dnevna rutina, došetajte do hladnjaka, očistite, napunite, skrbite – istaknula je Popović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.