ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Dodik čestitao Orbanu ponovni izbor na čelu Fidesa

Izuzetno sam zahvalan na Vašoj posjeti Banja Luci i Republici Srpskoj, naveo je Dodik

Dodik sa Viktorom Orbanom. Agencije

Fu. M.

16.11.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je ponovni izbor Viktora Orbana na čelo političke partije Fides potvrdio povjerenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega i njegovu viziju Mađarske i Evrope.

U čestitki upućenoj predsjedniku Vlade Mađarske i predsjedniku Fidesa Viktoru Orbanu povodom ponovnog izbora na čelo ove političke partije, Dodik je izrazio nadu da će tako biti i nakon aprilskih izbora 2022. godine.

- Sa zadovoljstvom sam primio vijest o Vašem ponovnom izboru na mjesto predsjednika stranke Fides. Pod Vašim vođstvom, i odabranih članova Vaše stranke, Mađarska u kontinuitetu od 2010. godine ostvaruje političku stabilnost, ekonomski prosperitet, nacionalni integritet i suverenitet po svim pitanjima bitnim za Mađarsku i Mađare i na tome Vam od srca čestitam - naveo je Dodik.

On je naglasio da je Mađarska u borbi protiv sigurnosne prijetnje u vidu ilegalne imigracije, kao i u borbi protiv širenja virusa korona postavila ljestvicu visoko dajući tako primjer odgovorne nacionalne politike.

Dodik je istakao i da je Mađarska svijetli primjer kada je riječ o solidarnosti i pomoći te zemlje i njenog naroda u teškim vremenima za srpski narod, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

- Izuzetno sam zahvalan na Vašoj posjeti Banja Luci i Republici Srpskoj i Vašoj želji da razumijete stvarnu situaciju na terenu. U vremenima kada oba naroda, srpski i mađarski, trpe napade određenih centara moći zbog nacionalnog ponosa, ljubavi prema slobodi i nacionalnom suverenitetu, molim da imate na umu da u meni lično, institucijama i narodu Republike Srpske, imate iskrenog prijatelja - poručio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.