USPJEŠNA SARADNJA

Centar za borbenu obuku Oružanih snaga BiH na Manjači predstavio vrijednu opremu Velike Britanije

Prisutni su iamli priliku pogledati metodsko-pokaznu vježbe, obići takozvano mobilno selo i automatizovano strelište

Vježba održana na Manjači. Printscreen

Fu. M.

16.11.2021

Danas je na Manjači predstavljen projekat “Razvoj centra za borbenu obuku OS BiH kroz partnerstvo sa Velikom Britanijom".

Prisutni su imali priliku pogledati metodsko-pokaznu vježbe, obići takozvano mobilno selo i automatizovano strelište, koje je donacija Velike Britanije Oružanim snagama BiH. 

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović zahvalio se britanskom ambasadoru u BiH Metju Fildu (Matthew Field) na pomoći vlade Britanije ovom važnom projektu. 

- Do polovine 2022. godine OS BiH će biti daleko modernije i spremnije da izvršavaju sve svoje zadatke - naglasio je Mašović.

Prisutnima se obratio i komandant NATO Štaba Sarajevo Erik Folkestad (Eric), koji se također zahvalio Velikoj Britaniji na vrijednoj donaciji. 

Ambasador Metju Fild zahvalio se OS BiH na očuvanju mira u našoj zemlji. 

- Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje da vas sve pozdravim. OSBiH predstavljaju ono najbolje u BiH. Ujedinjeno Kraljevstvo je održalo ovdje neke od najvećih vojnih vježbi. Uručujemo vam inovativnu opremu prema posljednjim standardima - istakao je Fild.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić u svom obraćanju istakao je važnost nove donacije. 

- Sve ocjene koje naši pripadnici OS BiH dobijaju iz međunarodih misija obično budu takve da u nama izazivaju ponos. Ova vrijedna oprema učinit će nas još ponosnijima - rekao je Podžić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.