SASTANCI

Galić sa Sedarom: Sve bolji rezultati Granične policije BiH u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta

Galić je istaknuo da ova policijska agencija ulaže znatne napore s ciljem osiguravanja uvjeta što efikasnije provedbe granične kontrole

Sa sastanka: Uspješna saradnja bit će nastavljena. Granična policija BiH

L. S.

16.11.2021

Direktor Granične policije BiH (GP) Zoran Galić primio je danas u posjetu ambasadora Republike Slovenije Damijana Sedara i njegovog saradnika, policijskog atašea Matjaža Šinkoveca.

Razgovarali su o unapređenju saradnje, kao i o načinu funkcioniranja Granične policije BiH te o rezultatima rada u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta. Tematizirano je i aktuelno stanje u vezi s nezakonitim migracijama.


Galić se zahvalio slovenskom ambasadoru na podršci te istaknuo da ova policijska agencija ulaže znatne napore s ciljem osiguravanja uvjeta što efikasnije provedbe granične kontrole. Naveo je također da, uprkos problemima s kojima se njihovi službenici susreću u svakodnevnom radu, Granična policija BiH bilježi sve bolje rezultate rada u borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.



Galić i Sedar sa saradnicima. Granična policija BiH

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora GPBiH za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović i načelnica Kabineta direktora Sanja Pržulj.


Zaključeno je da će dosadašnja uspješna saradnja između GPBiH i Ambasade Slovenije biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada a dogovoreni su i daljnji oblici saradnje dviju institucija u narednom periodu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.