GRAČANICA

Dženazu Davudu Zahiroviću predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović

Bio je uporan, razborit, njegovo srce bilo je otvoreno za ljude. Od blagodati koju je imao dijelio je drugima, kazao je ef. Fazlović

Veliki broj Gračanlija prisustvovao dženazi dr. Zahirovića. H. Čalić

H. Čalić

16.11.2021

Pred velikim broje Gračanlija i ljudi iz okoline, u prisustvu porodice, prijatelja, uposlenika kompanije "Zada", predstavnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, danas je klanjana dženaza i obavljen je ukop dr. Davuda Zahirovića iz Gračanice. On je umro u ponedjeljak u jutarnjim satima u Sarajevu, od posljedica infarkta, u 62. godini.

Bio je dobronamjeran čovjek

Dženazu-namaz u prepunom haremu Šarene džamije u Gračanici predvodio je muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović. O hajratima dr. Zahiirovića govorio je i glavni imam MIZ Smajo ef. Mustafić.


- Došli smo da porodici doktora Davuda prenesemo izraze saučešća od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića. Davud je Gračanlija, ali je bio poznat na širem prostoru. Bio je to dobronamjeran čovjek, ali njega, njegovu viziju i planove često nismo razumjeli. On je bio uporan, razborit, njegovo srce bilo je otvoreno za ljude. Od blagodati koju je imao dijelio je drugima.



Dženazu pred Šarenom džamijom predvodio ef. Fazlović. H. Čalić

Iza njega su ostali mnogi hajrati. On je jedan od najvećih vakifa Behram-begove medrese u Tuzli. Bio je dobar i plemenit čovjek, čovjek od vjere i kao takav otišao je svome gospodaru - kazao je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.



Pomogao sportskim klubovima

Rahmetli dr. Davud Zahiroviću pomogao je sportskim klubovima, a jedno vrijeme bio je i predsjednik FK Sloboda. Iza njega su ostali majka, supruga, šestero djece, trojica braće i brojna rodbina.


Ukop je obavljen u rodnim Trnovcima kod Gračanice.

Zahiirović: Umro u 62. godini. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.