FHMZ

Trebinje danas najtoplije sa 18 stepeni, sutra oblačno u cijeloj zemlji

U ostatku Bosne se zadržalo oblačno vrijeme

U Trebinju danas 18 stepeni. Arhiv

A. Ka. / Fena

16.11.2021

U Hercegovini je danas bilo djelomično vedro, kao i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku Bosne se zadržalo oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13:00 sati: Ivan-sedlo 4; Banja Luka, Bihać i Jajce 6; Bugojno i Sanski Most 7; Doboj, Drvar i Sarajevo 8; Gradačac, Livno i Zenica 9; Tuzla 10; Bijeljina 12; Grude i Mostar 14; Neum 16 i Trebinje 18 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.