AVAZ SAZNAJE

Odluka Tužilaštva KS: SIPA preuzima istragu o ubistvu sarajevskih policajaca, uklonjen MUP KS

Odluka, koju potpisuju tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić dolazi 10 dana nakon što je MUP KS dostavio dopunu izvještaja o osobama za koje se sumnja da su počinile likvidaciju, kao i njihovim pomagačima

Tužilaštvo slučaj dodijelilo SIPA-i. Avaz

Piše: M. Aščić

16.11.2021

Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je obavijestilo Upravu policije i MUP KS da od danas istragu vezanu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine na Alipašinom Polju, preuzima Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje portal "Avaza".

Odluka, koju potpisuju tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić dolazi 10 dana nakon što je MUP KS dostavio dopunu izvještaja o osobama za koje se osnovano sumnja da su počinile likvidaciju, kao i njihovim pomagačima.

Radi se o prvoosumnjičenom Aleksandru Macanu s Pala i još najmanje pet osoba. Za Macanom je tek danas raspisana međunarodna potjernica, iako je izvještaj Tužilaštvu KS upućen 5. novembra.

U prijevodu, Tužilaštvo KS, koje je nedavno optužilo komesara Nusreta Selimovića da opstruira istragu, oduzelo je već skoro rasvijetljen slučaj od MUP KS i dodijelilo ga SIPA-i.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.