STANJE NA CESTAMA

Vozači oprez: Putevi su mokri i klizavi, magla smanjuje vidljivost

Za danas je najavljen početak sanacionih radova u blizini kamenoloma u Stuparima

Putevi su mokri i klizavi. Ilustracija

Fu. M.

17.11.2021

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a posebno izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar-Resanovci, Olovo-Semizovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Upozoravamo na mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju, navode iz BIHAMK-a. 

Za danas je najavljen početak sanacionih radova u blizini kamenoloma u Stuparima, na magistralnom putu Kladanj-Tuzla. U vremenu od 08 do 16 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj će se potpuno obustaviti večeras od 22 sata do subote (20.11.) do 06 sati. 

Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.