ZASTUPNIK U NSRS

Vukanović o Dodiku: Poslije svakog sastanka sa Amerikancima i strancima "mali Baja" je sve ponizniji i poslušniji

Poslije samo mjesec dana borba za povratak Vojske Republike Srpske pretvorila se u inicijativu za smanjenje broja vojnika u Oružanim snagama BiH, naveo je Vukanović

Vukanović komentirao poteze Dodika. Avaz

Fu. M.

17.11.2021

Zastupnik u Narodnoj skupštin RS Nebojša Vukanović komentirao je jučerašnji sastanak članova Predsjedništva BIH sa višim političkim savjetnikom američkog državnog sekretara Entonija Blinkena (Anthony Blinken) Derekom Cholletom.

- Poslije svakog sastanka sa Amerikancima i strancima 'Mali Baja(zit)' je sve ponizniji i poslušniji, sve je više borbe za otadžbinu Bosnu i Hercegovinu i njenu funkcionalnost i zaklinjanja da smo ga svi pogrešno čuli i razumjeli jer se on navodno nikada nije zalagao za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku - naveo je Vukanović na svom blogu.

Istakao je da se Dodik ponovo zakleo Amerikancima na "vjernost i odanost svojim mentorima koji su ga doveli i održali na vlasti, te zatražio oprost što je nekad malo više nestašan nego što oni mogu da trpe".

- Poslije samo mjesec dana borba za povratak Vojske Republike Srpske pretvorila se u inicijativu za smanjenje broja vojnika u Oružanim snagama BiH - naveo je Vukanović. 

Vukanović o Dodiku. Printscreen

On ističe da je sada jasno i zbog čega se odustalo od posebne sjednice NSRS.

- Sada je još jasnije zašto se odustalo od posebne sjednice i izmjene seta zakona, koje su bile najavljene za početak novembra, a mali Baja(zit) nije krio strah zbog sankcija, jer se previše zaigrao i prešao crvenu liniju. Jasno je i danas pokazao da je spreman da trguje Republikom Srpskom, njenim narodom i resursima, kako bi kupio vrijeme i produžio crne godine svoje tiranije. No, svi pokušaji bijelog pranja od afere bijeli prah, žrtvovanje nesretnog Šmrkala, kao i ranije puštanje niz vodu Pavlovića, klečanje pred Amerikancima i zaklinjanje na vjernost, spremnost na nove kapitulacije i izdaje neće mnogo pomoći jer je car go, a sloboda tako blizu -naveo je Vukanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.