PRIZNANJA

Marić pokrenuo inicijativu za počasne građane Mostara Nelsona i Satlera

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar

Fena

Erik Nelson i Johan Satler

Foto: Avaz


Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erika Nelsona (Eric), ambasadora SAD u Bosni i Hercegovini i Johana Satlera (Johann Sattler), šefa delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, saopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru, saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

- NJ.E. Erik Nelson i Johan Satler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu saradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unapređenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja - istaknuo je Marić.

Predsjednik Gradskog vijeća će na slijedećoj sjednici sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u saopćenju.

Više o temi Salem Marić

NA VRH

Podijeli članak na