PRIZNANJA

Marić pokrenuo inicijativu za počasne građane Mostara Nelsona i Satlera

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar

Erik Nelson i Johan Satler. Avaz

Fena

17.11.2021

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erika Nelsona (Eric), ambasadora SAD u Bosni i Hercegovini i Johana Satlera (Johann Sattler), šefa delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, saopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru, saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

- NJ.E. Erik Nelson i Johan Satler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu saradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unapređenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja - istaknuo je Marić.

Predsjednik Gradskog vijeća će na slijedećoj sjednici sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.