PODRUČJE ŽEPČA

Pripadnici MUP-a Turske pridružili se timovima u traženju nestalog radnika

Delegaciju Turske predvodi zamjenik ministra unutrašnjih poslova Turske Ismail Čatakli

Na terenu su i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite.. Facebook

Fu. M.

17.11.2021

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Turske i Ministarstva sigurnosti BiH posjetit će danas područje Žepča, gdje specijalni spasilački tim Turske i spasioci iz BiH tragaju za turskim državljaninom koji je 9. novembra pao u nabujalu Bosnu u blizini Topčić Polja.

Nakon brifinga timova na lokaciji potrage, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Turske i Ministarstva sigurnosti dat će izjave za medije u 15 u blizini hotela "Kavalir", najavljeno je iz Ministarstva.

Delegaciju Turske predvodi zamjenik ministra unutrašnjih poslova Turske Ismail Čatakli, a na terenu Žepče nalazi se pecijalni spasilački tim Kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske (AFAD).

Spasilački timovi prošlog četvrtka uspjeli su pronaći tijelo jednog od dvojice radnika koji su nestali u utorak, 8. novembra, u rijeci Bosni, u koju su upali nakon što je popustio kran na gradilištu u okolini Žepča.

Pronađeno je tijelo 43-godišnjeg državljanina Turske, zaposlenog u preduzeću "Cengiz insaat", koja izvodi radove na gradnji dijela autoputa na Koridoru 5C.

Na terenu su i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.