NAJAVA EMISIJE

Večerašnji gost "Crvene olovke" je Zvonko Marić

U toku intervjua, Marić se osvrnuo na nesretni slučaj djevojčice Džene Gadžun, kontrolu privatnih poliklinika, prijedloge premijera Fadila Novalića...

Piše: H. J. I.

17.11.2021

Gost večerašnjeg izdanja "Crvene olovke" je novinar i šef Kluba SBB-a u Skupštini KS Zvonko Marić. U toku intervjua, Marić se osvrnuo na nesretni slučaj djevojčice Džene Gadžun, kontrolu privatnih poliklinika, prijedloge premijera Fadila Novalića, rad Vlade Kantona Sarajevo, predstojeće izbore....

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović, kako komentira slučaj nesretno preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, istakao je da se krivac mora pronaći.

 -Odgovornost uvijek izostaje u ovakvim situacijama, ali ovo je suviše teška i bolna opomena za sve nas da nešto poduzmemo. Iako smo mi kao zastupnici ukazivali na takve propuste koji se dešavaju, imajući naravno informacije od ljudi koji su kontaktirali sa nama, i upozoravali smo na nedostatak nadzora nad radom privatnih zdravstvenih ustanova. Moram reći da tražim hitnu akciju. Ovo da se desilo u nekoj pravnoj zemlji odmah bi se reagiralo - rekao je Marić. 

Dodaje da je moguće da se umiješa i politika u to sve, na osnovu ranijih iskustava da se u takvim situacijama ne bira mjesto ili vrijeme.  

Cijeli intervju pogledajte večeras u 20 sati na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.