REAKCIJE

Bago: Pravila "vakcinisan - testiran - prebolio" se događaju i u svijetu, ali se događaju i bune na ulicama

Jasno je da građani i oni u institucijama nemaju iste probleme

Bago: Ovolika smrtnost nije zbog pandemije. Avaz

Piše: M.Sm.

18.11.2021

Marin Bago, predsjednik mostarske „Future“ koja godinama provodi projekt prava pacijenata komentirao je današnji prijedlog Kriznog štaba F BiH o uvođenju novih epidemioloških mjera od 20.decembra ove godine koje podrazumijevaju pravilo „vakcinisan-testiran-prebolio“.

Kako kaže ,takva pravila se sličan način uvode u svijetu, ali se isto tako događaju i  razni sudski  procesi  i bune na ulicama.

- Dakle, jasno je svima da se nalazimo negdje  gdje nismo bili prije i činjenica je da virus postoji i da se jednostavno morati napraviti plan.Ali, mi znamo da nas naša država nije zaštitila, da mi i dan-danas dobivamo vakcine iz donacija i slično.

Njihov stav prema svojim građanima je odavno loš i ne ide prema dobrom smjeru. U cijeloj pandemiji su građani i poduzetnici prepušteni sami sebi. Koliko pratim, samo se priča o nametima i ratu, pa je jasno da građani i oni u institucijama nemamo iste probleme-kaže Bago.

Bago je mišljenja da ovolika smrtnost u BiH nije zbog pandemije koronavirusa.

- Mislim da je puno važnije to što imamo neliječene i zapuštene pacijente, a vrlo brzo će doči vrijeme kada ćemo o tome pričati i govoriti o greškama sistema i političkim kontrolama - dodao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.