REAKCIJA

Sanela Prašović-Gadžo: Mladi, lokalni političar, Semir Efendić idiotskom izjavom vakcinisanje izjednačava sa nacizmom

Primjerice, Efendić ne zna da su stroge mjere s ciljem zaštite zdravlja stanovništva prisutne trenutno gotovo u cijelom svijetu, napisala je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo žestoko odgovorila Semiru Efendiću. Avaz

Piše: N. Aj.

18.11.2021

Sanela Prašović-Gadžo, poslanica SBB-a u Parlamentu FBiH, objavila je status na Facebooku u kojem se osvrće na koronavirus koji hara Bosnom i Hercegovinom te današnju objavu na Facebooku načelnika sarajevske općine Novi Grad Semira Efendića u kojem se deklarisao kao antivakser.

Njen status prenosimo u cijelosti:

Bosna i Hercegovina mjesecima zauzima vrh tabele država u svijetu i u Evropi koje, nažalost, bilježe najveći broj smrtnosti od korone. Više od 12.000 stanovnika BiH je preminulo od koronavirusa.

Istovremeno, mladi, lokalni političar, Semir Efendić idiotskom izjavom vakcinisanje izjednačava sa nacizmom. On mjere Kriznog štaba FBiH opisuje navodeći Jozefa Mengelea, odgovornog za masovna ubijanja i brutalna maltretiranja Jevreja u Aušvicu.

Efendić je na svom putu brzog političkog razvoja očito propustio neke lekcije, ali i informacije iz našeg svakodnevnog života.

Primjerice, Efendić ne zna da su stroge mjere s ciljem zaštite zdravlja stanovništva prisutne trenutno gotovo u cijelom svijetu.

Odgovorni lideri širom svijeta podržavaju vakcinaciju te osobnim primjerom odgovorno pozivaju građane da se vakcinišu kako bi se širenje koronavirusa zaustavilo.

Dragi građani, ja Vas molim da se vakcinišete jer tako ćete zaštiti svoje i zdravlje članova vaših porodica, prijatelja, komšija, poslovnih saradnika.

Zaštita zdravlja stanovništva je prioritet - zaključila Prašović-Gadžo.

Status Sanele Prašović-Gadžo. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.