"MOGAO SVAKO DOĆI"

Ured Vlade Hrvatske: Džaferovića ni premijer ni Vlada nisu zvali u Vukovar

Šefik Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama, te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici

Džaferović u Vukovaru. Pixsell

E. T. / Večernji list

18.11.2021

Glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić opovrgnuo je tvrdnje da je Vlada lili premijer pozvali bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Šefika Džaferovića da sudjeluje u Koloni sjećanja u Vukovaru, što je izazvalo oštra reagiranja bh. Hrvata te Udruge hrvatskih logoraša iz BH koji su Džaferovića nazvali licemjerom budući negira zločine nad Hrvatima u BiH, piše Večernji list u bh izdanju.

- Ni premijer ni bilo tko iz Vlade nije pozvao gospodina Džaferovića na 30. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svatko je mogao doći u Vukovar i u Kolonu sjećanja te izraziti poštovanje žrtvama. Lažne optužbe koje šire pojedini mediji u BiH i pojedinci po društvenim mrežama da je “hrvatska Vlada dovela Džaferovića u Vukovar” sramotna su manipulacija i potpuna neistina. Očito je da su takve laži plasirane u nečijem političkom interesu, a akteri koji to rade nisu izgleda svjesni da takvim postupanjem bespotrebno zasjenjuju Dan kada iskazujemo pijetet i poštovanje Gradu heroju, hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata - rekao je Milić za Večernji list.

Šefik Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama, te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici. 

Kako piše Večernji list, večer ranije povodom obilježavanja osnivanja 4. Korpusa Armije BiH u Jablanici kazao da iza te Armije R BiH nisu ostale grobnice ni logori.

- Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori - rekao je Džaferović. 

Hrvatski logoraši iz BiH naveli su kako je odlaskom u Vukovar, bošnjački član BiH Predsjedništva "uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mjesto".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.