NAKON SASTANKA

Muriz Memić: Evropska komisija prati slučaj, Kajganić mi se čini kao profesionalac

Postupak ide, vodi se istraga dalje i početkom decembra kreće suđenje

Memić u pratnji advokata Ferageta. Facebook

Piše: H. J. I.

19.11.2021

Otac ubijenog Dženana Memić, Muriz Memić i advokat njegove porodice Ifet Feraget bili su danas na sastavku sa Milankom Kajganićem, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Kako Muriz Memić ističe za "Avaz", zadovoljni su sastankom. 

- Zadovoljni smo sastankom sa v.d. glavnog tužioca Milankom Kajganićem. Djeluje mi kao profesionalac. Rekli smo mu da smo imali i sa bivšom glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić dobar odnos - rekao je Memić.

Dodao je da su zadovoljni sa postupajućim tužiocima Dubravkom Čamparom i Ćazimom Hasanspahićem.

- Samo eto, pitali smo da li slučajno može doći do toga da se uspori ili zastane proces, Kajganić je istakao da nema šanse, ako treba još tužilaca da da u tim, da pojača. Mi smo rekli da nema potrebe - izjavio je. 

Na pitanje da li može doći do zastoja u cijelom slučaju zbog toga što se Alisa Mutap - Ramić porodila, Memić je istakao da ne bi trebalo. 

- Oni su rekli da početkom decembra počinje suđenje. Dali su joj vremena i da odmori poslije poroda, ne bi trebalo biti zastoja. Postupak ide, vodi se istraga dalje i uglavnom bitno je što su rekli da su predmete Dragičević i Memić prati Evropska komisija, znači da nema šanse da ovo stane - zaključio je Memić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.