PREDSJENDIK NSRS

Čubrilović se povlači na dva mjeseca, dužnost preuzima potpredsjednica Stojičić

Posljednjih dana se moglo čuti da se on protivio namjerama Milorada Dodika da u NSRS legalizuje ideje o prenosu nadležnosti s BiH na RS

Čubrilović: Nije poznat razlog. ARHIV

E. Ć. / BN

19.11.2021

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović najavio je svoje odsustvo i odredio ko će, dok njega nema obavljati, funkciju prvog čovjeka najvišeg zakonodavnog organa u RS.

Čubrilović je ovo saopćio najbližim saradnicima, navodeći da ga neće biti dva mjeseca, a kako piše "BN" dužnost predsjednika preuzet će potpredsjednica NSRS Željka Stojičić iz SNSD-a.

U javnosti nisu poznati pravi razlozi odsustva predsjednika NSRS, koji će se, pravdati njegovim zdravstvenim problemima. Posljednjih dana se moglo čuti da se Čubrilović protivio namjerama Milorada Dodika da u NSRS legalizuje ideje o prenosu nadležnosti s BiH na RS.

Čubrilović se prethodnih dana sastao sa predstavnicima američke administracije, ali i sa predstavnicima EU i ambasadorima Velike Britanije i Njemačke.

Njemu je, prema pisanju "BN-a",  jasno rečeno šta se može desiti ukoliko dođe do održavanja sjednice NSRS u vezi najavljenih prenosa nadležnosti s BiH na RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.