KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Danas obustava saobraćaja na regionalnom putu Kakanj - Visoko

Putnička vozila će se preusmjeriti na lokalnu obilaznicu

Radovi na mnogim putnim pravcima. Ilustracija

A. Ka.

20.11.2021

U Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Drinu, Spreču i Unu. 

- Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na putu Vrbaška - Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) od danas se ponovo obustavlja saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritroji općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Radovi u tunelu

Danas će, u vremenu od 7 do 22 sata, doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu Kakanj - Visoko. Putnička vozila će se preusmjeriti na lokalnu obilaznicu (kroz Topuzovo polje), dok će teretna vozila biti usmjerena na autoput A-1 Kakanj - Visoko.

Na magistralnom putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Sanacioni radovi

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj - Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila - Žepče (Želeće), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.