HUSEIN EF. KAVAZOVIĆ

Reisu-l-ulema: Preslušao sam intervju Latića, onda uzeo abdest i proučio Jasin rahmetli predsjedniku Aliji

Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine, kazao je reis Kavazović

Reis Kavazović reagirao na Latićev intervju: Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima. Avaz

Piše: E. T. / Preporod

20.11.2021

Portal Preporoda objavio je izjavu reisul-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koji se osvrnuo na sinoćnje gostovanje Džemaludina Latića na Face televiziji. 

- Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji - kazao je reis Kavazović, prenosi portal Preporod. 

- Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine - kazao je reis Kavazović. 

Kako piše Preporod, javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice.

- Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov "najbolji ahbab", naglašavajući često i da "zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokraciju i ovu Republiku" mi smo postali međunarodno priznata država. Tako je govorio nekad Džemaludin Latić. U programu sarajevske televizije govorio je drugačije - piše Preporod. 

Podsjećamo, Džemaludin Latić je sinoć na Face televiziji, između ostalog, kazao da je samo rahmetli Alija Izetbegović mogao dogovoriti podjelu BiH. 

Tekst koji je objavio portal Preporod. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.