Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: Neka Dodik i Cvijanović saopće datum posebne sjednice o vraćanju nadležnosti

On ističe da očekuje da bi u razgovoru sa opoziciom Dodik mogao objasniti i zašto je nabavka respiratora tokom vanrednom stanja vođena iz njegovog kabineta i zašto Vlada RS neće da objavi spisak svih korona nabavki

E. Ć.

Crnadak: Dodik se treći put u posljednje vrijeme sam poziva na sastanak sa opozicijom

Foto: AVAZ


Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i narodni poslanik Igor Crnadak poslao je saopćenje povodom samopozivanja Milorada Dodika na sastanak sa opozicijom, ali i trenutnog stanja u RS. 

- Danas je Milorad Dodik treći put u posljednjih nekoliko dana sam sebe pozvao na sastanak sa opozicijom i vrijeme je da mu se odgovori da smo mi odavno spremni za razgovore i to po temama koje smatramo ključnim za RS. Jedna od njih je i jačanje institucija RS, koje je on i danas nastavio da ponižava, da ih izvrgava ruglu, kao što je uradio prošli petak kada je na Kolegiju Narodne skupštine RS poslao svog predstavnika Šukala, koji je isti taj dan uhapšen zbog posjedovanja kokaina i pod uticajem narkotika - rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da RS treba jedinstvo u jačanju svojih institucija i zato glavne teme razgovora trebaju da budu neprovođenje skupštinskih zaključaka sa posebnih sjednica, javne nabavke za vrijeme korone, prisustvo međunarodnih narko kartela u RS i najava ministara Lukača da će se uskoro nastaviti hapšenja još pripadnika MUP-a.

- RS treba jedinstvo da se hitno zaustavi ponižavanje NSRS i zato je važna tema neprovođenje ranijih zaključaka, kao i obaveza Milorada Dodika i Željke Cvijanović da već u srijedu na Kolegijumu NSRS prestanu sa kalkulacijama i saopće datum posebne sjednice o vraćanju nadležnosti. Redovna sjednica ne smije imati prioritet pred tako važnom posebnom sjednicom - rekao je Crnadak.

On ističe da očekuje da bi u razgovoru sa opoziciom Dodik mogao objasniti i zašto je nabavka respiratora tokom vanrednom stanja vođena iz njegovog kabineta i zašto Vlada RS neće da objavi spisak svih korona nabavki.

- Narod RS hoće da mu se precizno kaže koje firme i pojedinci su postali milioneri dok smo bili pod policijskim satom, a kompletna privreda zaključana. Moramo ostaviti jedinstvo i u tome da RS ne smije biti narko baza u kojoj visoki funkcionieri MUP-a čuvaju narko bosove sa međunarodnih potjernica. To su teme o kojima se mora hitno razgovarati, ostalo može doći na red poslije toga. Ovo su konkretne teme i očekujemo da su i za Dodika od suštinskog značaja, ako misli išta dobro RS - rekao je Crnadak.

Više o temi Igor Crnadak

NA VRH

Podijeli članak na