ZAJEDNO S VRANIĆEM

Nikšić posjetio Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH: Ona se prva našla na udaru Dodikovih secesionističkih namjera

Ovo je Agencija koja je prva u regiji dobila EU certifikat još 2008. godine, dok su njihove kolege u Srbiji i Hrvatskoj to dobili tek četiri, odnosno pet godina kasnije, srce agencije je u Sarajevu, navodi se u saopćenju SDP-a

N. Aj.

22.11.2021

Nikšić i Vranić u posjeti Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH. SDP BiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić, zajedno s ministrom zdravstva Kantona Sarajevo Harisom Vranićem, posjetio je Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, gdje im je domaćin bio Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata ove Agencije.

Tokom ove posjete Nikšić i Vranić su posjetili Kontrolnu laboratoriju, gdje su se iz prve ruke mogli uvjeriti u stručnost rada ove Agencije.


Nastavak nesmetanog rada

Posjeta, koja je inicirana od strane predsjednika SDP-a Nikšića, bitna je i zbog toga što se Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH prva našla na udaru secesionističkih namjera Milorada Dodika, koji je odlukama Narodne skupštine RS onemogućio normalan rad ove Agencije.

- Ovo je Agencija koja je prva u regiji dobila EU certifikat još 2008. godine, dok su njihove kolege u Srbiji i Hrvatskoj to dobili tek četiri, odnosno pet godina kasnije. Srce agencije je u Sarajevu. Prilikom posjete visokom predstavniku zamolio sam ga da posjeti Kontrolni laboratorij kako bi se upoznao sa stvarnim stanjem i založi se za nastavak njihovog nesmetanog rada. Imam namjeru nastaviti sa podrškom Agenciji i prvom prilikom posjetit ću i njeno sjedište u Banja Luci - naveo je Nikšić.


Konkretni potezi

Prema riječima Rame Rustemovića, radi se o prvoj posjeti nekog visokog političkog dužnosnika iz Bosne i Hercegovine ovoj Agenciji.

- Za nas je zbog toga ova posjeta još i bitnija. Dok se drugi busaju patriotizmom i provizorno brane državne institucije, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je povukao konkretne poteze kako bi nam pomogao. Ne smije se zaboraviti da je naš rad jako bitan za građane Bosne i Hercegovine, jer se direktno radi o njihovom zdravlju - rekao je Rustemović.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je tokom posjete obećao da će ministarstvo na kojem je čelu, omogućiti svu pravnu pomoć, kako bi se prevazišle nametnute blokade u radu Agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.