ZOI'84

Na Bjelašnici ove sezone u funkciji će biti novi lift, povećan kapacitet sa 600 na 2.250 skijaša i snowboardera

Zadržane su cijene karata u pretprodaji na prošlogodišnjem cjenovnom rangu, kako bi zimske sportove i aktivan stil života učinili dostupnim što većem broju posjetilaca

N. Aj.

BX lift

Foto: ZOI'84


Kako bi unaprijedili postojeću infrastrukturu i ponudili novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI'84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone. Najavljeni radovi na izgradnji novog BX lifta u Olimpijskom centru „Bjelašnica“ uveliko napreduju, a za sve nestrpljive ljubitelje zimskih sportova objavljene su i prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkciji već sredinom decembra 2021.

Staza "Kolijevka"

Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan BX lift, ove godine će biti više razloga da se tamičari i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.

- Tim ZOI'84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22., kako bi našim korisnicima ponudili maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regionu. Trenutno finaliziramo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog BX lifta na lokaciji Babin Do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu vještačkog osnježenja kompletne staze "Kolijevka". U procesu izrade je i novi SKI-DATA sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima - kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI'84.

Priprema staza

Na skijalištima Olimpijskog centra "Bjelašnica" i "Igman" završen je remont svih žičara i sistema vještačkog osnježivanja uz tehničku podršku stručnjaka sa najboljih evropskih skijališta. Uskoro je planirano puštanje u rad sistema vještačkog osnježenja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvoj sedmici decembra.

Kompanija ZOI'84 zadržala je cijene karata u pretprodaju na prošlogodišnjem cjenovnom rangu, kako bi zimske sportove i aktivan stil života učinili dostupnim što većem broju posjetilaca.

Karte po akcijskim cijenama u pretprodaji, koje su i ove godine među najpovoljnijim u regiji, dostupne su do 30. novembra 2021. Između ostalih, cijena sezonske karte za najmlađe iznosi 200 KM, za mlade 12-18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM. Karte su u prodaji na ski kasi Bjelašnica - Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani „Zetra“ - ulaz F.

NA VRH

Podijeli članak na