DRUŠTVENE MREŽE

Zastupnik NiP-a Abdulah Iljazović objavio snimak glasanja na kongresu ove stranke

Mogli ste primijetiti da su prva tri reda na 1. kongresu Naroda i pravde sve bivši SDA kadrovi. Nažalost, oni su promijenili samo boju, napisao je Iljazović

Abdulah Iljazović objavio snimak glasanja na kongresu NiP-a. Arhiv / Printscreen

Piše: N. Aj.

22.11.2021

Abdulah Iljazović, zastupnik Naroda i pravde (NiP) u Skupštini Brčkog, objavio je snimak s kongresa ove stranke, na kojem je prikazano da jedan član stranke diktira za koga će glasati gospodin čije lice se ne vidi.

Da li je bilo potrebe za ovakvim "pomaganjem"? Zašto su pravljene "usaglašene liste"? Mogli ste primijetiti da su prva tri reda na 1. kongresu Naroda i pravde sve bivši SDA kadrovi. Nažalost, oni su promijenili samo boju, ali ne i stare navike pa su tako "usaglasili" čitav kongres već ranije. Izgleda da smo mi ostali tu bili samo pro forma" - napisao je Iljazović uz objavljeni video na Facebooku.


Na ovaj video reagirao je Admir Karić, također iz NiP-a.

- Momak na snimku je član biračkog odbora. Može i smije pomagati. Meni ovdje (lični dojam) izgleda da je stariji glasač/delegat tražio da mu se čitaju imena s nekog spiska, jer možda (?) ne vidi? A svjedok si da je jedan od tri glasačka listića bio veoma složen za glasanje. Da je dozvoljeno lobirati ili imati spisak - naravno da jeste. U Islamskoj zajednici, od džemata do sabora, se isto radi - naveo je te dodao da da je Iljazović dao materijal zlonamjernim da tumače na svoj način.

Podsjećamo da je za vikend održan konkres NiP-a na kojem je Elmedin Konaković opet izabran za lidera ove stranke.

Objava na Facebooku Abdulaha Iljazovića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.