IZJAVA ZA AVAZ

Roditelji malene Džene Gadžun dali iskaz u policiji, majka Amila poručila: Sve nam je ovo previše

To je trajalo tri i po sata, kazala je za portal "Avaza" Amila Gadžun

Otac Muris Gadžun nosio tabut malene Džene. Avaz

Piše: N. Aj.

22.11.2021

Amila i Muris Gadžun, roditelji malene Džene, dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu, danas su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) dali iskaz.

- To je trajalo tri i po sata - kazala je za portal "Avaza" Amila Gadžun.

Dodala je da više od toga ne bi ni ona ni njen suprug da iznose u javnost.

Tužilaštvo KS ne može davati informacije

- Stvarno smo više i umorni, mnogo nas zovu i novinari. Narod nam dolazi, gosti... Izgubili smo mir, sve nam je ovo previše. Ne smijemo ništa o iskazu govoriti osim da smo dali dodatne izjave, odnosno dopunili - kazala nam je Amila.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevu na naš upit jesu li poznati rezultati obdukcije odgovorili su:

- Obzirom na to da se u predmetu intenzivno poduzimaju radnje, a zbog zaštite postupka i sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivčnom postupku, Tužilaštvo KS ne može saopćavati bilo kakve informacije.

Izvještaj inspekcije

Podsjećamo, prema nalogu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, izvršili su inspekcijski nadzor u "Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac" te "Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović" te je "Avaz" objavio izvještaj inspektora o stanju koje su zatekli te koje su mjere izrečene.

O tome više možete pročitati na ovom linku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.