AMBASADOR SAD U BIH

Eric Nelson: Amerika razmatra sankcije za one koji podrivaju Dejtonski mirovni sporazum

Ono što nije prihvatljivo jeste jednostrano povlačenje kompetencija s državnog nivoa i ono što bi imalo razarajuće posljedice bilo bi brisanje 26 godina uspjeha ka gradnji bolje BiH, kazao je Nelson

N. Aj. / BN TV

23.11.2021

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson. Printscreen

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) za BN televiziju izjavio je da se razmatraju sankcije za one koji u Bosni i Hercegovini podrivaju Dejtonski mirovni sporazum.

-  Mi smo zaista najozbiljnije zabrinuti zbog prijedloga pred Narodnom skupštinom RS. Ono što nije prihvatljivo jeste jednostrano povlačenje kompetencija s državnog nivoa i ono što bi imalo razarajuće posljedice bilo bi brisanje 26 godina uspjeha ka gradnji bolje BiH. Što se tiče ovih predloženih djelovanja, predloženih akcija, apeliramo na lidere u RS da ozbiljno razmotre kakve bi bile ekonomske posljedice iz tih. Apelujemo na sve da se vrate u državne institucije i razgovaraju o tome kako da se poboljša funkcionalnost BiH umjesto da se ona umanjuje. Ono što je čvrsto i trajno jeste podrška SAD uspjehu RS, FBiH i Distrikta Brčko kao sastavnih dijelova BiH. A oni koji podrivaju uspjeh BiH i njenih sastavnih dijelova, naša snaga leži u tome da damo podršku uspjehu Dejtonskom mirovnom sporazumu, a za one koji ga podrivaju dolazi i do razmatranja sankcija - kazao je Nelson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.