NA BEDEMU

Ružnić: Krajišnici odlučni za zajedničku budućnost svih naroda u BiH

Predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalne skupštine povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine obišli su gradska mezarja i groblja u Bihaću, te odali poštovanje svim poginulim braniocima

Delegacije vlade USK su dali poštovanje poginulim braniocima države. FENA

E.Š.

24.11.2021

Predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalne skupštine povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovineobišli su gradska mezarja i groblja u Bihaću, te odali poštovanje svim poginulim braniocima države.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić naglasio je da se u Krajini uvijek s ponosom obilježava jedan od najznačajnijih datuma u modernoj historiji naše zemlje.

-Trudimo se mlađe generacije učiti kulturi poštovanja civilizacijskih vrijednosti, koje su narodi Bosne i Hercegovine odaslali još s prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a 1943. godine. 

Tada su afirmisane ideje antifašizma, ravnopravnosti i odlučnosti, što nam i danas treba biti putokaz u postupanju, djelovanju i doživljavanju vlastite domovine. 

Mi smo odlučni za zajedničku budućnost svih naroda u BiH i nas Krajišnike niko i ništa ne može zaustaviti da budemo bedem i najbolji dio države - kazao je Ružnić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona organiziralo je danas i postrojavanje pripadnika Jedinice za specijalističku podršku i ostalih policijskih službenika, odnosno svečanu prezentaciju onoga čime policijske snage u ovom dijelu države raspolažu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.