SARAJEVO

Šarović: Varhelji će iz BiH otići zbunjen, jer će shvatiti gdje je došao

Varheljiju sam rekao od ove vlasti ne može očekivati da razriješi nagomilane probleme i krizu koja je u toku, da čak i ako im obećaju, da se to sigurno neće desiti

Šarović po dolasku na sastanak. Avaz

Piše: L. S.

24.11.2021

Bilo je korisno da komesaru iznesemo svoje stavove, ja sam rekao da od ove vlasti ne može očekivati da razriješi nagomilane probleme i krizu koja je u toku, da čak i ako im obećaju, da se to sigurno neće desiti. Izjavio je ovo Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, nakon današnjeg sastanka lidera opozicije s evropskim komesarom sa proširenje Oliverom Varheljijem (Varhelyi).

- Izgubit ćemo milijardu i po eura sigurno, bacit ćemo ih kroz prozor, to je potpuno jasno, jer za povlačenje novca za investicije, posebno za putnu infrastrukturu, neophodni su reforma i pravosuđe, koje oni nisu sposobni da sprovedu. Potrebno je da se donese novi zakon o javnim nabavkama jer stranci ne žele da ulažu tolike milijarde u zemlju koja je okovana korupcijom – naveo je Šarović.

Kako je naveo, akcent je dat i na Izborni zakon, a ukoliko se nešto brzo ne uradi, ostat ćemo bez tog vrlo važnog dokumenta. Dodao je da je potrebno ispoštovati volju birača na način da onako kako slobodno glasaju birači, da se to mjeri i rezultatom.

- Na kraju, mislim da će Varhelji otići zbunjen iz BiH, jer shvatit će gdje je došao. Do izbora ima dosta vremena, šteta je da ćemo to vrijeme izgubiti, ono će propasti jer ova vlast nije sposobna da napravi neophodni koncenzus kako bi zemlju izvukao iz krize – rekao je Mirko Šarović..


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.