POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Očigledno je Dodik odustao od povlačenja iz Oružanih snaga BiH bez rasprave u NSRS-u

Crnadak ističe da u "ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Kolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine RS"

N. Aj.

Igor Crnadak

Foto: Arhiv


SNSD već duži vremenski period svakim danom sve više ponižava i omalovažava Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali današnja izjava gospodina Kristijana Šmita (Christian Schmidt) razotkrila je da takvom SNSD-ovom ponašanju nema kraja, rekao je potpredsjednik PDP-a i zastupnik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da, iako je Kolegijum NSRS-a utvrdio dnevni red posebne sjednice o vraćanju nadležnosti, za koju je Milorad Dodik potvrdio da će biti održana 10. decembra, danas je gospodin Šmit izjavio da će najmanje jedna od pet tačaka posebne sjednice, ona koja se odnosi na Oružane snage BiH, biti skinuta.

- SNSD je očigledno, poslije razgovora sa strancima, odustao od demontiranja Oružanih snaga, bez rasprave na Kolegijumu Narodne skupštine koji je tu tačku već uvrstio u dnevni red. Najžalosnije od svega je to da je SNSD pristao da odustajanje od vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane javnosti RS saopštio gospodin Šmit, kojeg oni navodno ne priznaju - kazao je Crnadak.

Crnadak ističe da u "ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Kolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine RS".

- Nakon što smo vidjeli da SNSD-ova Vlada gospodinu Šmitu, kojeg ne priznaje kao visokog predstavnika, obezbjeđuje najviši stepen zaštite MUP-a RS, konačno se sada sva licemjernost SNSD-ove politike jasno pokazala - zaključuje Crnadak. 

NA VRH

Podijeli članak na