DAN DRŽAVNOSTI

Njemački predsjednik Štajnmajer: BiH se može pouzdati u našu podršku

Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja, kazao je Štajnmajer

L. S.

Štajnmajer: Njemačka se zalaže za evropsku perspektivu BiH

Foto: Arhiv


Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer (Walter Steinmeier) čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i građanima BiH Dan državnosti.

- Dozvolite da Vama i građanima Vaše zemlje najsrdačnije čestitam povodom nacionalnog praznika Bosne i Hercegovine koji se održava 25. novembra.

Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja. O tome vjerno svjedoče naši mnogobrojni i raznovrsni odnosi u oblasti politike, privrede i kulture.

Njemačka se nedvosmisleno zalaže za evropsku perspektivu BiH te će Vašoj zemlji i ubuduće pružati podršku u provedbi reformi neophodnih za put ka članstvu u Evropskoj uniji. Zato je potrebno da politički akteri na lokalnom nivou budu svjesni svoje odgovornosti u interesu građana - kazao je on. 

  • Frank Valter Štajnmajer

    Frank Valter Štajnmajer

    Foto: Arhiv


Štajnmajer je dalje naveo da polarizacija društva po etničkim linijama nanosi štetu budućnosti BiH.

- Bosna i Hercegovina može se pouzdati u podršku koju će Njemačka pružati provedbi ozbiljnih reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala. 

Dozvolite da, uz čestitke građanima BiH, uputim i Vama svoje najljepše želje za Vaše lično dobro – navodi se u čestitki njemačkog predsjednika.

NA VRH

Podijeli članak na