TAKMIČIMO SE U DOBRU

Povodom Dana državnosti BiH svečani ručak za korisnike Restorana dobre volje

Moram istaći da smo ručak organizovali i u našim restoranima dobre volje u Travniku i Bihaću, rekla je Saliha Rokša iz udruženja Pomozi.ba

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić rekao je da je Pomozi.ba udruženje kojem je općina pomogla u iznalaženju prostorija za Restoran dobre volje. ANADOLIJA

E. Š. / Agencije

25.11.2021

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Restoranu dobre volje humanitarne organizacije Pomozi.ba u Sarajevu upriličen je svečani ručak za socijalno ugrožene građane, javlja Anadolu Agency (AA).

Saliha Rokša iz Pomozi.ba je kazala da su za sve stare i iznemogle sugrađane povodom Dana državnosti organizovali svečani ručak.

- Kako bi ovaj značajan datum za našu domovinu obilježili na svečan i prigodan način. Moram istaći da smo ručak organizovali u našim restoranima dobre volje u Travniku i Bihaću, izjavila je Rokša.


Svakodnevno ih je 400

Zahvalila se svim sponzorima i donatorima koji su pomogli da uveličaju ovaj događaj i pripreme prigodne poklone.

- Svečani ručak je organizovan za naše korisnike Restorana dobre volje, a koji inače ne mogu priuštiti sebi nijedan topli obrok. U Restoranu dobre volje u Sarajevu imamo oko 400 korisnika koji svakodnevno dolaze po obrok. Kada govorimo o projektu 'Obrok za sve', koji je u sklopu i Restorana dobre volje, svakodnevno više od 1.000 obroka Udruženje Pomozi.ba podijeli diljem BiH, dodala je Rokša.


Nikada me nisu odbili

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić rekao je da je Pomozi.ba udruženje kojem je općina pomogla u iznalaženju prostorija za Restoran dobre volje.

- S obzirom na to da je Dan državnosti odlučili smo da svečano obilježimo ovaj dan kroz razne manifestacije. Također, odlučili smo se da pomognemo i današnju manifestaciju i organizujemo svečani ručak za naše građane pojasnio je Hadžibajrić.

Prema njegovim riječima, kamo sreće da ima manji broj korisnika kada je riječ o Narodnoj kuhinji i Restoranu dobre volje.

- To samo možemo na način da se takmičimo u dobru i dobrim projektima, dodao je Hadžibajrić.

Munira Bešić (65) je jedna od korisnika koji su danas prisustvovali svečanom ručku.

- Korisnik sam Restorana dobre volje oko šest mjeseci, možda i više. Mnogo mi pomažu, nikada me nisu odbili, dali su sve što sam tražila. Tako su dobri ljudi. Ovaj ručak mi mnogo znači. Tako su nas lijepo dočekali, izjavila je Bešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.