PREDSJEDNIK SDP-A

Nikšić: Šetali smo danas Banja Lukom i niko ružnu riječ nije rekao

Kada sam krenuo ovdje moje dijete mi je reklo "Sretno", rekao je Mijatović

Fu. M.

Nermin Nikšić

Foto: Facebook


Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović jedan od glavnih organizatora Svečane akademije u Banjoj Luci povodom Dana državnosti u svom obraćanju prisutnima je kazao da on nije glavna faca već da su to svi ljudi koji su pokazali da BiH ima i u Banja Luci te da će nakon narednih izbora u NSRS-u biti postavljena zastava BiH koju niko neće skloniti.

- Kada sam krenuo ovdje moje dijete mi je reklo 'Sretno'. Borim se za nju. Borim se za vašu djecu da žive u prosperitetnoj i jednakoj državi za sve - izjavio je Mijatović.

Svečanost u banjalučkom Velesajmu organizirao je Gradski odbor SDP-a u Banjoj Luci.

Tvrdili su da ne može, da nećemo, a ovo je odgovor. Poruka je ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno. Trebalo je samo malo hrabrosti, biti Bosanac i Hercegovac i malo tvrdoglav da se ovo organizuje- rekao je Mijatović.

  • Sa svečanosti u Banjoj Luci

    Sa svečanosti u Banjoj Luci

    Foto: Facebook


Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je rekao da je ovo prigodan datum da se pokaže da se poštuje ono što je počelo prije 900 godina, od Povelje Kulina bana, do onoga što su uradili vijećnici ZAVNOBIH.

- Mi ćemo biti partija i glas razuma, pružene ruke za kompromis i da naša domovina bude jedna kuća za sve nas – rekao je Nikšić.

Dodao je ovo vrijeme kada ne treba tražiti različitosti da ne vjeruje da iko može imati išta protiv poruke da je ovo zemlja zbratimljenih naroda.

- Šetali smo danas Banja Lukom i niko ružnu riječ nije rekao, naprotiv. Mislim da više političari prave razdor – kazao je Nikšić.

Akademik Slavo Kukić je kazao da je na ovaj datum 1943. godine poslana poruka da BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja zbratimljenih naroda.

- Danas BiH pokušavaju uništavati na sve načine. Ovo što se dešavalo ovdje večeras je signal da to neće uspjeti- kazao je Kukić koji je podsjetio da je ovo prvi put da se ovaj dan obilježava u Banjoj Luci.

NA VRH

Podijeli članak na