APSURDI

SNSD-u Brčko zasmetala kolona vozila s istaknutim zastavama BiH

OO SNSD-a Brčko očekuje od Vlade i drugih institucija distrikta da jasno osude ovu provokaciju i ubuduće djeluju preventivno kako bi se izbjegli teži incidenti, navodi se na Facebook stranici SNSD-a Brčko

Dan državnosti BiH obilježen u Brčkom. BDC TV

Piše: N. Aj.

26.11.2021

Općinski odbor SNSD-a Brčko pozdravio je reakciju brčanske policije koja je sinoć, kako tvrde, "spriječila ozbiljan incident" u naselju Ilićka "kada se kolona od desetak vozila sa istaknutim zastavama Bosne i Hercegovine parkirala ispred tržnog centra "Gafros" povodom proslave Dana državnosti BiH".

- S obzirom da je riječ o naselju u kojem žive isključivo Srbi, najvećim dijelom izbjegli sa teritorije Federacije BiH, te da je riječ o lokaciji koja je pokrivena nadzornim kamerama, jasno je da je riječ o provokaciji - navodi se u saopćenju ove stranke.

Iz brčanskog odbora SNSD-a tvrde da je "cilj bio izazvati reakciju i ozbiljniji incident za koji bi bili okrivljeni Srbi".

- OO SNSD-a Brčko očekuje od Vlade i drugih institucija distrikta da jasno osude ovu provokaciju i ubuduće djeluju preventivno kako bi se izbjegli teži incidenti. Pozivamo Policiju da u saradnji sa Tužilaštvom ispita pozadinu provokacije i učesnike i inspiratore incidenta primjereno kazne - ističu iz OO SNSD-a Brčko.

Objava na Facebook stranici SNSD-a Brčko. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.