ISTOČNO NOVO SARAJEVO

Policija traga za osobom koja je oštetila ploču posvećenu ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 25.11.2021. godine, oko 18.05 sati, prijavljeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih oštetio spomen ploču postavljenu u mjestu Vraca, saopćeno je

Spomen-ploča ratnom zločincu Ratku Mladiću. Avaz

N. Aj.

26.11.2021

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da je u toku je rad na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca koji je oštetio spomen-ploču postavljenu u mjestu Vraca, u Istočnom Novom Sarajevu.

Podsjećamo, radi se o spomen-ploči presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

- Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 25.11.2021. godine, oko 18.05 sati, prijavljeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih oštetio spomen ploču postavljenu u mjestu Vraca, u Istočnom Novom Sarajevu. Obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Novo Sarajevo.

U toku je rad na rasvjetljavanju i pronalsku izvršioca krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" - navodi se u saopćenju.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je za sinoćnje “skrnavljenje spomen-ploče na Vracama odgovorno političko Sarajevo, koje je svojim potezima stvorilo histeriju u javnosti”.

Ćosić je rekao da ploča nikome nije smetala dok iz Sarajeva nije pokrenuta inicijativa za njeno uklanjanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.