ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Dok se ne povuče Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu

Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo koje trgovine

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Avaz

A. Ka. / Srna

26.11.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko (Inzko) nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira Inckov zakon.

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je "Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana", član Predsjedništva BiH odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

Izetbegovićevo spominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo koje trgovine. Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve - naglasio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.