ZAJEDNO S UNDP-OM

Vlada Tuzlanskog kantona donirala značajnu opremu UKC-u, iz bolnice zahvalni

Uručenjem ove donacije Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Vlada je nastavila realizaciju izuzetno vrijednog projekta podrške zdravstvenim ustanovama na području TK

Značajna donacija. Vlada Tuzlanskog kantona

N. Aj. / Fena

26.11.2021

Vlada Tuzlanskog kantona i Razvojni program Ujedinjenih nacije (UNDP) danas su Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli uručili dva mobilna ultrazvučna aparata.

Za nabavku doniranih aparata Vlada TK je osigurala oko 100.000 KM.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić kazao je da taj centar već raspolaže s vrsnim stručnjacima te da uz savremene aparate može postati lider.


Olakšati rad

Vršilac dužnosti direktora UKC-a Tuzla Alen Kamerić kazao je da su to dva najsavremenija ultrazvučna aparata.

- Najvažnija nam je dobrobit naših pacijenata i s ova dva aparata u upotrebi značajno će se skratiti liste čekanja na medicinsku dijagnostiku, a istovremeno će uređaji znatno olakšati rad našim zdravstvenim radnicima - kazao je direktor Kamerić, saopćeno je iz Vlade TK.

Zahvalnost za doniranu medicinsku opremu premijeru Tuzlanskog kantona Kadriji Hodžiću i Vladi Tuzlanskog kantona danas su izrazili v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Alen Kamerić i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Samir Cipurković.

Brži i kvalitetniji radiološki snimci

- Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke - rekao je v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Samir Cipurković.

Uručenjem ove donacije Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Vlada je nastavila realizaciju izuzetno vrijednog projekta podrške zdravstvenim ustanovama na području TK, a koji značajno doprinosi povećanju kvalitete zdravstvenih usluga građanima.

- Ovosedmičnim donacijama nastojimo ojačati Univerzitetski klinički centar u Tuzli, čime direktno snažimo i povećavamo kvalitet zdravstvene usluge svih građana u Kantonu - kazao je premijer Hodžić i dodao da je ovo samo početak čime se započinje naredni ciklus u okviru kojeg će Vlada u narednom periodu nastaviti da unaprijeđuje nivo zdravstvene usluge i zaštite naših građana, saopćeno je iz Vlade TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.