ZBOG NAJAVLJENOG ŠTRAJKA

SIPA podržala MUP KS: Sramotno je do čega su doveli policiju

Ignorantski odnos prema policiji na svim nivoima dovodi do urušavanja integriteta policijskih službenika a što bi u konačnici moglo imati dalekosežne posljedice, navodi se u pismu podrške

Sindikat SIPA-e pružio podršku MUP-u KS. Arhiv

N. Aj.

26.11.2021

Povodom najavljenog štrajka Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) daje punu podršku kolegama koji rade u MUP-u Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Sindikata SIPA-e.

- Sramotno je do čega su doveli policiju na svim nivoima vlasti. Mi u policijskim agencijama na državnom nivou razumijemo najbolje šta znači nebriga predstavnika vlasti, mi znamo šta znači biti prepušteni sam sebi, mi znamo šta znači "maćehinski" odnos vlasti prema policiji.

Ignorantski odnos prema policiji na svim nivoima dovodi do urušavanja integriteta policijskih službenika a što bi u konačnici moglo imati dalekosežne posljedice - navodi se.

U pismu podrške istaknuto je da, na svu sreću, kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo imaju kome iskazati nezadovoljstvo i imaju od koga tražiti vraćanje dostojanstva policijskoj profesiji.

- Nama na državnom nivou je i to uskraćeno obzirom da vlast ne funkcionira mjesecima, ali za "njih" to nije ni važno jer za svoj nerad svaki od njih primi platu u iznosu od 5 plata policijskog sluzbenika koji su svaki dan na poslu u lošim uniformama i mokrim cipelama.

Zbog toga na kraju još jedanput puna podrška policajcima, rudarima, medicinarima, prosvjetarima i svima vama koji se borite za svoja prava. Nadamo se da će doći dan kada ćemo i mi ponovo imati priliku da se borimo za povratak oduzetih prava iz 2009. godine - zaključuje se u pismu koje potpisuje predsjednik Sindikata SIPA-e Edin Kahrimanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.