BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

Ministar Vranić uručio vrijednu donaciju zdravstvenim ustanovama u Livanjskom kantonu

U svakom trenutku kada Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo bude u mogućnosti, ne samo u ovom obliku, nego u bilo kojem drugom obliku izaći će ususret kako ovom kantonu tako i drugim kantonima u Bosni i Hercegovini, kazao je Vranić

Vrijedna donacija. Vlada Livanjskog kantona

N. Aj.

26.11.2021

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr.sc. Haris Vranić na poziv ministra rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Livanjskog kantona Momčila Bajića boravio je u petak u službenom posjetu Vladi Livanjskog kantona.

Kao podršku zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa, ministar Vranić uručio je vrijednu donaciju zdravstvenim ustanovama u Livanjskom kantonu.

Riječ je o donaciji vrijednoj oko 150.000 maraka u kojoj se nalazi 27.500 PCR testova te zaštitna oprema za zdravstvene djelatnike koja će im pomoći u cilju efikasnije osobne zaštite pri obavljanju njihovih svakodnevnih poslova u sprječavanju zaraze od koronavirusa.

- U dogovoru s Vladom odlučili smo da se jedan dio testova donira u ime Vlade Kantona Sarajevo, a drugi u ime Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. U svakom trenutku kada Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo bude u mogućnosti, ne samo u ovom obliku, nego u bilo kojem drugom obliku izaći će ususret kako ovom kantonu tako i drugim kantonima u Bosni i Hercegovini - kazao je Vranić.

Poručio je kako građane ovog kantona i Livna doživljava kao svoje i da je "jedinstvo u razumijevanju, budućnost naših odnosa".

Zahvalivši se na donaciji ministar Bajić istaknuo je kako je ova donacija uistinu značajna, te da će biti raspoređena u zdravstvene ustanove u Livanjskom kantonu.

On se osvrnuo i na probleme u zdravstvu, kazavši kako su akumulirani dugovi iz ranijih perioda vrlo veliki i da se gomilaju svaki dan (cca 25 miliona KM), te da će, ako ne dobiju bilo kakvu pomoć i razumijevanje od osnivača i s federalne razine, biti upitno poslovanje zdravstvenih ustanova u Livanjskom kantonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.