PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Neugodno mi je gdje je Plenković vodio Macrona, jesu li bile i animir dame?

Novinari su ga pitali za komentar toga što nije bio pozvan na ručak s Macronom

Milanović kritizirao Plenkovića. Agencije

E. T. / Index.hr

26.11.2021

Predsjednik Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o posjeti francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, piše Index.hr.

Novinari su ga pitali za komentar toga što nije bio pozvan na ručak s Macronom.

- Ja sam smetao Plenkoviću, to uopće ne uzimam za ozbiljno, nego mi je zabavno. Nije me zvao jer imam pretamno odijelo. Ali ne zamjeram mu to. Nisam odbio ugostiti Macrona, nego je to prepušteno jer sam vidio koliko to Plenkoviću znači. Predsjednika neke države voditi na ručak u neki hotel, meni je neugodno. Ide se u restorane, u Tač je mogao otići, to je zajedničko mjesto okupljanja i meni i njemu. Vidim ja, čovjek me nije pozvao, a zvao je moju šeficu protokola. To su te uličarske fore, valjda nas je htio posvaditi - rekao je Milanović.

- Čovjek je trebao doći u 16 sati, od toga se vrlo brzo odustalo. Ništa ja nisam odbio", kaže. "Obrazloženje da ja nisam pozvan jer su pozvane osobe iz javnog života. Iz vlade mogu reći da je sad noć, ali je dan - ističe Milanović. 

- Kupio je PR od sjemena i roda - kaže o Plenkoviću vezano za posjet Macrona.

Milanović je kasnije tokom konferencije za novinare ponovno rekao da je sramota da se bilo kojeg predsjednika, a pogotovo predsjednika Francuske, vodi na ručak u hotelski restoran.

- Elementarna pristojnost je da se ne prikazujete kao tat. Meni je neugodno što ga je ugostio u hotelu. Jesu li bile animir dame možda dolje u hotelu? Za predsjednika Francuske ili Malte, svejedno - rekao je Milanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.